Heeft u nog geen zakelijk account bij ons? Meldt u zich dan direct aan! Na controle en goedkeuring van uw gegevens zullen wij uw account activeren.
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Ibiza als 2e (t)huis

  • Geplaatst op
  • Door Sandra van Leeuwen
  • Geplaatst in Ibiza
Ibiza als 2e (t)huis

De afgelopen maanden heb ik mezelf regelmatig de vraag gesteld hoe het nu precies zit. Tussen Ibiza en mij. Ibiza, het 2e thuis van mijn man. Inmiddels ben ik al vaak naar het eiland afgereisd. Met en voor hem.

Mijn ervaringen met Ibiza, zijn zijn ervaringen. Zijn favoriete plekjes, restaurants, stranden en supermarkten. Zijn contacten met de mensen van de wijnboerderijen en likeur makers. En dat is helemaal oké. 

Maar nu er een 2e huis is, wordt het blijkbaar voor mij belangrijker om me af te vragen welke relatie ik met Ibiza heb.

Is er sprake van liefde of meer een gevoel van wederzijds respect door de band die we beide hebben met de man? En is dat verschil belangrijk? Is het voor mij een 2e huis of een 2e thuis?

Zoals zo vaak, merk ik dat wanneer ik een vraag stel en deze loslaat, er op een onverwacht moment vanzelf een antwoord komt. Via een inzicht of ervaring. En daar hoef ik gelukkig nooit lang op te wachten!

Al jaren mag ik kennismaken met de (voedings)producten van Ibiza. Wijnen, gin, hierbas, zout, chips en chocola. Vanaf dag 1 was dat liefde op het eerste gezicht. Op Ibiza weten ze hoe je een topkwaliteit product maakt. Bij ons thuis in Nederland genieten we er dan ook net zo erg van als dat we op het eiland doen.

Maar al deze producten hebben ook 1 ding gemeen voor mij. Het zijn geen producten die ik dagelijks gebruik, omdat ze simpelweg niet passen in een gezonde leefstijl. Lekker en fijn voor een dag in de week, maar niet 24/7.

Als ik me dus thuis wil voelen op dit eiland, zal er ook de mogelijkheid moeten zijn om te eten en drinken zoals ik dat wil en die bij mij past. En gelukkig ontdekte ik dus juist nu dat die mogelijkheid er is. 

Zo kwamen we verschillende biologische winkeltjes tegen op het eiland. Hier hebben ze biologische groenten en fruit en (nog interessanter) vega en vegan voedingsmiddelen! Op Ibiza net zo kunnen eten als thuis in Nederland, dat is fijn!

Veel merknamen van vegan producten hebben we in Nederland ook en dat gaf een mooi gevoel van samensmelting. In Nederland de producten van Ibiza en op Ibiza de producten van Nederland! En dat is nog niet alles. Hoe meer we hier zijn, hoe meer we naast de werkzaamheden aan het huis ook langzaam onze werkzaamheden en routines van thuis hier op Ibiza oppakken.

En zo wordt ook voor mij, Ibiza stap voor stap steeds meer een liefdevol 2e thuis.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »