Daura Damm


Daura Damm wordt gebrouwen van mout, hop, gist en rijst. Damm is de enige brouwerij in Spanje en één van de weinigen ter wereld die nog over een eigen mouterij beschikt. De gerst waar de mout van wordt gemaakt koopt het bedrijf van boeren in het dal van de Ebro en verwerkt die vervolgens in de mouterij La Moravia in Bell-lloc d'Urgell. De rijst die gebruikt wordt is de langkorrelige variant die in de Ebrodelta verbouwd wordt. Het bier heeft tussen de 3 en 4 weken nodig om te rijpen. Tijdens het productieproces worden de eiwitten afgebroken en kunnen de gluten er zorgvuldig worden uitgefilterd.

Het goudkleurige bier heeft een droge, maar zoete smaak met een pittige, fruitige afdronk. In het commentaar dat het bier kreeg bij de gouden medaille in de World Beer Championship in 2004, wordt het een lekker bier genoemd dat goed in de smaak zal vallen bij het merendeel van de massa.


 

 

© 2017 - 2020 Vino Nova | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel