Oli d’Eivissa


Op Ibiza wordt al heel wat jaren olijfolie geproduceerd, deze was echter tot voor kort altijd alleen gericht op de lokale markt. Tegenwoordig zijn er twee moderne oliemolens aanwezig op het eiland. Deze molens zijn enerzijds naar Ibiza gehaald ter vergroting van de productie maar anderzijds om te kunnen voldoen aan de huidige hygiënewetgeving. De molens worden dus gebruikt voor het produceren van een kwalitatief hoogwaardige extra vergine olijfolie. Om de productie en de kwaliteit van de olijfolie te kunnen waarborgen is de kwaliteitsaanduiding Oli d’E ontstaan. Deze kwaliteitsaanduiding is gecreëerd door de producenten van olijfolie op Ibiza in samenwerking met de overheid. Oli d’E staat dus garant voor een traditioneel geproduceerde extra vergine olijfolie.

Enkele olijfsoorten welke op Ibiza voorkomen zijn Empletre (een traditionele lokale variëteit), Arbequina, Hojiblanca, Verdial Real en Picual. Empletre en Arbequina variëteiten zorgen voor fruitige oliën en wanneer deze worden gemengd met Picual blijven ze ook voor een langere tijd vers. Hiernaast wordt er ook olijfolie gemaakt van Picual alleen, deze onderscheidt zich door een wat sterkere smaak. De olijfolie van Ibiza weet zich hiermee net als de diverse andere producten te onderscheiden doordat een van de basis ingrediënten alleen voorkomt op Ibiza. Ook hier geldt dus: Taste Ibiza!

Sorteer op
  • Can Rich Olijfolie Extra Virgen 250ml
    Can Rich Olijfolie Extra Virgen 250ml
  • Can Rich Olijfolie Extra Virgen 500ml
    Can Rich Olijfolie Extra Virgen 500ml
Sorteer op
© 2017 - 2020 Vino Nova | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel